Kick-start dag 26/30

0kommentarer

Lugn hemmadag idag. Termometern visade på -14 grader och sonen visade inget som helst intresse för att gå ut och leka i snön. Passade ganska bra med tanke på att dottern fortfarande är ordentligt krasslig. Bra dag, både vad gäller mat och träning.
 
Frukost: fil, kesella, kanel och müsli
Mellanmål 1: wasa husman, keso och kalkon och en latte
Lunch: Kvargplättar m keso kalkon och sallad, samt en plätt med keso och hallon
Mellanmål 2: Finn Crisp m skivat kokt ägg, finknäcke med en skiva dansk ost och fikonmarmelad (var ju tvungen att smaka julklapp från julfesten igår), en kopp te
Middag: Fisksoppa m kesella/yoghurt-aioli
Kvällsmål: Keso, apelsin och pepparkakskryddor
 
Träning: 45-minuters bra och tungt hemmapass
 
 
Ingredienser till kvällens middag, fisksoppa. Var dock så hungrig att jag hann äta upp soppan innan jag reflekterade över att jag inte hade fotograferat själva rätten, haha! Gott var det i alla fall.
 

Fisksoppa 4 pers
2 tsk olivolja
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 morötter
4 selleristjälkar
2 burkar krossade tomater
8 dl vatten (skulle dock minska mängden till hälften nästa gång)
4 lagerblad
2 tsk timjan
rivet skal från en apelsin
400g fisktärningar
200g skalade räkor
salt
peppar
 
Aioli
50g kesella
50 turkisk yoghurt 3,5%
1 vitlöksklyfta
salt
 
Hacka lök och vitlök. Grovrivn morötterna och skiva sellerin. Fräs allt i olja i en kastrull tills det mjuknat. Tillsätt krossade tomater, vatten, kryddor och apelsin. Låt sjuda 20 min. Tillsätt den frysta fisken och sjud ytterligare ca 10 min. Fördela de skalade räkorna i tallrikarna och lägg upp soppan. Toppa med aiolin.
 
Receptet utgår från World of Shape, med viss modifiering.
 
kostdagbok, recept,

Kommentera

Publiceras ej