Lax med basilikasås och timjansrostade grönsaker

0kommentarer

Igår serverades detta till middag. En snabblagad och god lax-variant.
 
 
Lax med basilikasås och timjansrostade grönsaker (4 port)
4 laxbitar (500g)
1 röd paprika
2 palsternackor
1 squash
1 rödlök
150g sparris
1 msk olivolja
salt och peppar
färsk timjan
smör till stekning
 
Sås:
2 schalottenlök
en klick smör
1 msk vitvinsvinäger
1 dl fiskbuljong
1 dl hackad basilika, jag tog fryst
0,5 dl lätt créme fraiche
 
Sätt ugnen på 225 grader. Skär grönsakerna i mindre bitar, lägg på en plåt och ringla över olivolja. Salta och peppra, lägg några timjankvistar över. In i ugnen i ca 20 min, rör om emellanåt.
Fräs schalottenlöken i smöret, häll på vinägern och låt koka in. Spä därefter med buljongen och låt koka upp. Tillsätt basilikan och mixa med stavmixer om slät konsistens önskas. Rör sist i creme fraiche, krydda med salt och peppar. Smält smöret i en stekpanna, stek laxen ca 3 min på varje sida. Salta och peppra.
dagens middag, lax, recept,

Kommentera

Publiceras ej