Ett kettlebell-pass innan klockan slagit 8 igår morse och ett första löppass halv 8 ikväll - I'm back! :)
 
Gårdagens pass - Kettlebells:
15 marklyft
15 svingar
10 goblet squats
45 sek planka
 
3 varv, 30 sek vila mellan varje varv.
Total tid: 17 min
 
Dagens pass - Löpning:
Steg 1 i Runmeters 10K-plan: 3 km 
Tid: 19:06 (6:17 /km) + ca 10min powerwalk som uppvärmning och nervarvning.
 
 
dagens träning, kettlebells, löpning, träningspass,
I slutet av denna månad drar vi iväg på solsemester - underbart! Och innan det ska jag och dottern ha tjejhelg i Stockholm och hälsa på en gammal kompis till mig och hennes nytillskott. Veckan som varit har inneburit kalas och middag. Hmm ja, ni fattar kanske själva. Inte läge för fokus á la 30 dagar FF precis...
 
Jag tänker ändra lite strategi från och med nu. Visst, jag nådde inte mitt uppsatta mål per den 1 april. So what?! Jag tänker inte gräma mig allt för mycket över det, det var helt enkelt oplanerade händelser som vände upp och ner på tillvaron och satte lite käppar i hjulet. Det är passerat, förbi och jag tänker inte fundera så mycker mer över det. 
 
Jag tänker inte heller göra upp någon strikt plan som jag ska följa slaviskt framåt (även om jag VET att det fungerar bäst för mig och ger mig allra bäst och snabbast resultat). Jag är inte där mentalt nu, det är för mycket andra distraherande grejer som händer runt omkring. Istället tar jag det som jag kommer, min motivation har absolut återkommit och jag tänker göra det bästa av varje dag helt enkelt. Jag ska verkligen försöka ta mig tid till träning, och de dagar det fungerar är det kanon. Får jag inte ihop det - helt ok, gör det bästa av nästa dag. Pressen som normalt sätt taggar mig till tusen, bryter tvärtom ner mig för tillfället.
 
Planera maten minitiöst har jag inte heller lust med för tillfället - denna vecka anammade vi ICAs billiga veckan-matsedel. Snabbt, smidigt och helt ok. Inte optimalt, men helt ok. Och ska jag vara helt ärlig, det är inte i själva måltiderna som vårt största problem är här hemma utan i allt runt omkring... :)
 
Totalt sett en lite mer avslappnad approach helt enkelt. Det kommer inte ge superresultat, inte på långa vägar. Men just nu känns det faktiskt helt ok. Viktmässigt är jag inte i mål, men jag har bestämt mig för att skita i vågen. Annars skulle jag vilja kapa 6-8kg till för att känna mig helt tillfreds, och när jag väl nått det skulle jag förmodligen vilja slipa ytterligare ett par kilo. Det är inte hållbart. Jag är istället nöjd över att jag kan ha mina kläder från bröllopsformen sommaren 2011.
 
Det övergripande målet är att minska lite på fluffet runt magen, det där otroligt osexiga som väller ut över byxkanten om man har lite för tajta byxor på sig. MammaFitness kör just nu en jeansutmaning som jag hoppar på. Kan jag dessutom få fram lite mer konturer på mina axlar, rygg och mage så kommer livet kännas lite roligare. :)
 
Inga viktmål, inga måttmål - bara känna mig nöjd när jag ser mig själv i spegeln. Det är det jag nu strävar mot.
 
Några hållpunkter dock:
- Hålla mig till samma träningsupplägg hela månaden
- Försöka ge mig på ett löp-schema, om kroppen (bäckenet) säger ok. Det ser så härligt ut att springa nu när det börjar bli vår!
- Känna efter om detta är ett upplägg som överhuvudtaget funkar
- Delta i MammaFitness jeansutmaning
- Enbart en formcheck i slutet av månaden
månadens upplägg, upplägg,
Suck... Ja, det är ju bara att sammanfatta. Kort och koncist...
 
Uppföljning mars mål
- träna 3-4 dagar i veckan; helkroppspass - Nope, sjukstugan har innebärigt ungefär 0 pass/vecka
- promenera minst 45min/dag (vad hände med barnvagnspromenaderna som man gick varenda dag i början?!) - Inte det heller
- plankträning 5min varje kväll alt i anslutning till helkroppspasset - Nope
- ingen glass, godis eller fika - Jojomensan
- logga maten i Shape-up samt föra kostdagbok på bloggen - i 3 dagar, sen tyckte jag det tog för mycket tid
- minska 2,8kg - det ska gå! - Nej, inte det heller...

Fail på varende punkt - stärkande! :(
uppföljning,

Så kan man väl enkelt sammanfatta de senaste veckorna! Fokus har legat någon helt annanstans än både på blogg och träning. Efter vår sjukstuga här hemma, som höll i sig i över 4 veckor, så var jag så otroligt omotiverad till ungefär allt...

Mitt måldatum 1 april var i måndags, dotterns 1 årsdag. Nådde inte hela vägen fram, vilket inte kom som någon större överraskning med tanke på den sista tidens inställning. Mer om resultaten i ett annat inlägg.

Nu känner jag att jag landat igen och är redo för nya tag. Lite annan målsättning och tillvägagångssätt som jag ska spåna lite på under dagen. Återkommer. :)

Ha en fin söndag!