Fredag igen, veckorna går alldeles för snabbt! Det har blivit så mycket ljusare nu. Märker det framför allt på morgonen när sonen kommer in vid 6.30, ställer sig bredvid sängen och säger "vakna, det är morron nu!". Eftersom det är ljust ute går det inte att lura honom att det fortfarande är natt och vi ska sova lite till... :)
 
Sjukstugan fortsätter här hemma, vi har nu gått in i tredje veckan. Det är SÅÅÅ segt! Det snurrar bara runt i familjen dessutom. Bortsett från magsjukan i helgen har jag helt klart klarat mig bäst. Men även om jag inte varit  superkass är jag inte i direkt toppform dirket. Lagom sliten efter på tok för lite sömn, allt för många nätter i sträck. Nästa lördag är barnvakt fixad - längtar, längtar efter en hel natts sömn! Bara att hålla ut till dess.
 
Låg profil vad gäller träningen men ett omtag av kosten har gett resultat på vågen! Jag väljer att inte tro att det är förlorad muskelmassa! :)
 
Happy Friday everyone!
 
formcheck,
Igår gick jag hela dagen och längtade efter middagen... Tycker det är SÅÅÅÅ gott med mexikansk mat! Enchiladas har väl egentligen på tok för mycket kolhydrater för min kostplan, men sköter jag kosten i övrigt är det kanske inte hela världen. Och jäklar vad gott det var!! Det bästa av allt - det finns matlåda till dagens lunch. Längtar... :)
 
Dagens matintag:
Frukost: Havregrynsgröt, äppelmos, lättmjölk, ett glas vatten
Mellanmål: 2 crisp rye, 50g minikeso, 20g skinka, latte
Lunch: Ljummen laxsallad med mathavre (rester från igår, jippi!), vatten
Mellanmål: minikeso, blåbär, latte
Middag: Kycklingenchiladas, avocado/tomat-salsa, vatten
 

Foto: Arla.se
kostdagbok,
Efter helgens kräksjuka blev jag igår så otroligt sugen på mat och när jag satte mig ner för att skriva inhandlingslista utifrån v3 i min Kick-start var det ingenting som lockade. Jag ville ha riktigt god mat, varje dag!! :) Så veckans kostschema är något ändrat - helt klart till det smaskigare... Idag stod det t ex köttfärslimpa på menyn. Är det inte lite knasigt vad man kan bli sugen på konstiga grejer ibland?!
 
Dagens matintag:
Frukost: Havregrynsgröt, äppelmos, lättmjölk, ett glas vatten
Mellanmål: 100g minikeso, 60g blåbär, vatten
Lunch: Ljummen laxsallad med mathavre (världens godaste sallad!), vatten
Mellanmål: 1 bit proteinmorotskaka, latte
Middag: Köttfärslimpa á la WoS, lite potatis, sås, kokta morötter, sallad, vatten
 
Det har varit ännu en dag med kanonväder. Jag bytte om till träningskläder direkt imorse eftersom jag insåg att gör jag inget direkt på förmiddagen kommer det inte bli av överhuvudtaget. Man kan räkna minuterna dottern (och mamman) har sovit i natt. Hon somnade först ordentligt vid 6.30 imorse, så efter ha lämnat storebror på dagis kändes sängen oooootroligt lockande. Men, så fort dottern vaknade till liv vid 9 blev det ett snabbt mellanmål och sen ut med vagnen på en 55-minpromenad. Jättehärligt! Sen blev det en rejäl middagslur efter lunch för mig istället...
 
Blev inspirerad av Sanna att köra ett 300 reps-pass. Tog tillfället i akt och passade på att köra i badrummet medan barnen badade nu ikväll. Jag hann inte alla repitioner innan en av dem tröttnade, men lite grann blev det i alla fall!
 
Dagens pass:
65 squats
65 russian twist
50 dynamiska plankor
dagens träning, kostdagbok, träningspass,
En farligt god nyhet. Eller ja, jag vet inte om det är en nyhet egentligen men för mig är det det! :)
Om det räknas som godis eller inte kan man väl diskutera, men det är sockerfritt och tacksamt i kalorisynpunkt!Så jag käkar på... :)
 
 
godis, läkerol,
En lugn dag idag - återhämtningsdag efter magsjukan skulle man kunna säga. Egentligen mår jag oförskämt bra, men förnuftet säger mig att det nog är bäst att ta en extra vilodag ändå...
 
Dagens matintag:
Frukost: Havregrynsgröt, äppelmos, lättmjölk, ett glas vatten
Mellanmål: 1 Crisp Rye (?) m keso och skinka, vatten
Lunch: Western Beef Wrap (McD), vatten
Mellanmål: 1 wasa husman, 1 ägg, latte
Middag: Korv Stroganoff med basilikatouch samt ca 70g fullkornsmakaroner, vatten
 
 
kostdagbok,
 
Idag dök året första (och enda?) bröllopsinbjudan ner i brevlådan! Vad kan vara en bättre motivationshöjare än det?!
 
Tror jag ska ge armarna en omgång med lite olika armhävningar ikväll (i övrigt återhämtningsdag från magsjukan)! Tjohooo!
Ja, det här med att skriva matdagbok varje dag verkar ju redan innebära problem! Men den här helgen har jag faktiskt en någorlunda ursäkt. Det har varken funnits bloggtid eller träningstid... För att sammanfatta; tentaplugg, superhängig dotter och.... TADAAA.... jag drabbad av magsjuka...
 
Magsjuka är verkligen det värsta av det värsta! Så här i efterhand när det har gått över tänker jag tillbaka på det som att "det är väl inte så farligt". Men när man ligger där med huvudet i toastolen är det tusan en nära-döden-upplevelse. Är SÅÅÅÅ tacksam för att jag inte mådde illa under någon av mina graviditeter! Nu är jag i alla fall på benen igen, men får väl avvakta någon dag innan jag sätter igång med träningen igen. :(
 
 
kostdagbok, sjuk,
Känner mig lite sämre igen, halsontet är tillbaka med besked. Hoppar därför träningen idag. Solen lyser och det verkar var underbart väder. Hoppas verkligen att jag får komma ut en liten sväng idag. Beror lite på hur kräkandet här hemma fortskrider. Inte sugen på att ha en nerkräkt vagn när man är som längst bort hemifrån!
 
Veckan som gått (sedan måndag) har varit riktigt bra. Jag känner mig laddad och motiverad, har inget problem med att stå emot suget (som för övrig knappt har infunnit sig). Bortsett från onsdagens firande har det varit en prickfri vecka. :)
 
Gjorde ett litet test igår och kollade igenom min garderob, provade alla sommarkläder jag hade för ett och ett halvt år sedan när jag var i bröllopsform. Guess what?! Alltihop passade! :) Så även om vågen visar två kilo mer nu är då, är måtten uppenbarligen de samma. Tjohoo!
 
 
 
formcheck,
Lite småkörigt här hemma igen, med en magsjuk dotter denna gång. Inte riktigt läge att sätta henne i vagnen och gå ut och promenera direkt. :(
 
Dagens matintag
Frukost: Havregrynsgröt, äppelmos, lättmjölk, ett glas vatten
Mellanmål: 1 wasa husman m 2 ägg, en (hemma)-latte
Lunch: Thai-mat (kyckling/mango-grej), vatten
Mellanmål: 100g minikeso, 1/2 apelsin, latte
Middag: 3 Pannkakor, ca 40g äppelmos och 20g jordgubbssylt (lättsockrad), vatten
 
Antal glas vatten (35ml): 6
kostdagbok,
Dagen började med ett kettlebell-pass för hela kroppen, följt av ett underbart mellanmål. Alltså, mellanmålet efter träning är det absolut bästa! Tätt följt av frukost... I love my kanelkryddade havregrynsgröt med äppelmos! :)
 
Dagens pass - One minute:
ca 4min uppvärmning
10 svingar, 15 marklyft, vila resterade tid av 1 min
10 svingar, 14 marklyft, vila resterade tid av 1 min
10 svingar, 13 marklyft, vila resterade tid av 1 min
... ända ner till 10 svingar, 1 marklyft
 
Total tid: ca 19 min
 
Idag är ett litet snesteg från planen... Maken har fått jobb, jippi!!! Han blir färdig till sommaren och har redan nu klart var han ska börja jobba sen. Så himla skönt! Detta var vi ju tvugna att fira lite grann, men jag trycker ändå vi gjorde det med måtta. Hämtmat i form av röd curry-kyckling, minimalt med ris, en halv Singah. Jag hade blivit utvald av Smartson som testpilot för Kockens 70% chokladmousse, så den passar vi också på att testa. Men det kunde mycket väl blivit både det ena och det andra, så jag känner mig nöjd ändå. :)
 
Dagens matintag
Frukost: Havregrynsgröt, äppelmos, lättmjölk, ett glas vatten
Mellanmål: 1 wasa husman m 2 ägg, en (hemma)-latte
Lunch: Köttfärsbiffar, basilikasås, ca 40g potatis, sallad, vatten
Mellanmål: 100g minikeso, 30g banan
Middag: Thai-mat, en halv Singah, mörk chokladmousse
 
Antal glas vatten (35ml): 9
 
kettlebells, kostdagbok,
Dagens matintag
Frukost: Havregrynsgröt, äppelmos, lättmjölk, 2 omega-3-kapslar, ett glas vatten
Mellanmål: 2 finn crisp m 2 ägg, en stor (hemma)-latte
Lunch: Ugnsstekt lax, ca 40g potatis, tomat, vatten
Mellanmål: 1 finn crisp m skinka, 1 kiwi, liten (hemma)-latte
Middag: Köttfärsbiffar, basilikasås, ca 40g potatis, sallad, vatten
Kvällsmål: keso, blåbär
 
Antal glas vatten (35ml): 6
kostdagbok,
Det är så härligt fint väder, man kan inte annat än att bli glad! Och motivationen återvänder sakta men säkert. Har gått bra att avstå från massa socker och skit två dagar nu, och det har inte varit det minsta jobbigt.
 
Igår blev det både träning och en timmes promenad. Plankorna glömde jag helt bort innan jag la mig... Hm, får bli ändring på det... Idag blev det en 55-minuterspromenad i solen, i makligt tempp men ändå. Har satt alarm på klockan så jag inte ska glömma magträningen ikväll, haha!
 
Goda nyheter i mailen idag också; godkänd på båda mina inlämningsuppgifter! Jippi! Underbart att slippa behöva komplettera och nu bara kasta sig över nästa del i kurserna. *tummen upp*
 
motivation, plugg, promenad,
Dagens matintag
Frukost: Havregrynsgröt, äppelmos, lättmjölk, 2 omega-3-kapslar, ett glas vatten
Efter träning: En Diet Fuel-shake
Mellanmål: 2 finn crisp m 2 ägg, vatten
Lunch: Kokt torskfilé, potatis, sparris, kesella/yoghurt/chili-sås
Mellanmål: Keso mellanmål Cashew
Middag: Ugnsstekt lax, potatis, morötter, kesella/yoghurt/citron-sås, sallad, vatten
Kvällsmål: keso, blåbär
 
Antal glas vatten (35ml): 8
 
kostdagbok,
Denna uppföljning känns riktigt tråkig att göra, eftersom jag vet att det inte gått bra alls. Motivationen har varit som bortblåst och det är bara fail, fail, fail. Inget stärkande för självförtroendet här inte...
 
Uppfölning februaris mål
- träna 3-5 dagar i veckan; 2-3 styrkepass och 1-2 cardiopass - Nope!
- strikt kost på hemmaplan, medvetna val på bortaplan - Nope!
- fortsätta göra detaljerad veckoplanering både vad gäller kost och träning - Ok, en poäng
- komma i säng i tid på kvällarna - Nope!
- träna med pulsklocka för att hålla koll på intensiteten i passen - Nope! (och hur svårt är det engentligen?)
- minska 3,1kg (!) - Nope!
 
Men annat blir det av uppfölning mars - jag känner kniven mot strupen! :)
formcheck,
Månadens förutsättningar
De närmaste tre veckorna har jag riktigt bra förutsättningar! Inget speciellt inbokat som kan kasta omkull planerna helt. I slutet av månaden är det födelsedagsfirande med gourmetmiddag och övernattning. Sista veckan är det påsk, men även slutspurten till mitt första stora delmål; dotterns ettårsdag.
 
Träning
Jag nappade ju på Sannas tre-split förra veckan. Men även om jag bara älskar tanken på att dela upp kroppen på olika dagar för att verkligen köra igenom alla muskelgrupper ordentligt blir jag otroligt stressad när något kommer ivägen för träningen (typ 2 sjuka barn och helt uppochner-vänd vardag!) och jag plötsligt inte kunnat träna vissa muskelgrupper alls under veckan! Stress, stress, stress - och kroppens värsta fiende.
 
Det blir istället korta effektiva pass för hela kroppen, tillbaka till det som känns bäst och jag vet funkar för mig. Längden på passen är helt avgörande för om jag ska ta mig an dem eller inte just för tillfället. Utöver det ska jag verkligen försöka komma ut på en 45-minpromenad samt köra 5 min plankvariationer varje dag.
 
Kosten
Det är nu det gäller, ett ordentligt omtag av kosten! Det är totalt godis-, glass- och fika-förbud för mig och maken (!) de närmsta tre veckorna (till födelsedagsfirandet). I övrigt, underlätta för mig själv och plocka maträtter från min 4-veckorsplan jag hade under Kick-starten (WoS). Jag kommer att logga min mat i Shape-up och skriva kostdagsbok här på bloggen.
 
Mars mål
- träna 3-4 dagar i veckan; helkroppspass
- promenera minst 45min/dag (vad hände med barnvagnspromenaderna som man gick varenda dag i början?!)
- plankträning 5min varje kväll alt i anslutning till helkroppspasset
- ingen glass, godis eller fika
- logga maten i Shape-up samt föra kostdagbok på bloggen
- minska 2,8kg - det ska gå!
månadens upplägg,
Jösses vilket effektivt träningsredskap, slutar aldrig att förvånas. Idag kände jag mig lite bättre (eller valde att inte känna efter alls...) och kickade igång veckan med en Kettlebell-trappa för hela kroppen.
 
Dagens pass:
ca 3 min uppvärmning
 
10 svingar, 10 goblet squats, 10 armhävningar
10 svingar, 9 goblet squats, 9 armhävningar
10 svingar, 8 goblet squats, 8 armhävningar  (ca 30 sek vila)
10 svingar, 7 goblet squats, 7 armhävningar
10 svingar, 6 goblet squats, 6 armhävningar
10 svingar, 5 goblet squats, 5 armhävningar  (ca 60 sek vila)
10 svingar, 4 goblet squats, 4 armhävningar
10 svingar, 3 goblet squats, 3 armhävningar
10 svingar, 2 goblet squats, 2 armhävningar
10 svingar, 1 goblet squat, 1 armhävning
 
Total tid: 19min
Känsla: Totalt utpumpad, trött och flåsig! Armarna känns som spagetti! :)
 
Mest nöjd är jag med att jag fixade att göra så gott som ALLA armhävningar på tå! Bara ynka två stycken gjorde jag på knä (de två sista i varvet med 6 armhävningar).
 
ben, dagens träning, flås, kettlebells, styrka,
Puh, vilken vecka. Två sjuka barn innebär två trötta föräldrar... Inatt var jag verkligen gråtfärdig när jag efter konstant spring mellan bägge barnens rum tittade på klockan (01.45), inte hade somnat än och visste att om jag hade tur bara skulle få sova på sin höjd någon timme innan springet skulle börja igen. *gnäll gnäll*
 
Sonens magsjuka har gått över, gjorde det faktiskt över dagen i onsdags. Skönt! Men det är karantän på dagis i 48h, så han var inte välkommen dit resten av veckan. Det följdes dessutom av fler nätter med ont i öronen... Samtidigt blev dottern allt sämre; hög feber, fruktansvärd hosta som man ser gör ont i hela kroppen på henne. Igår kräktes hon till slut... Om det var början på en ny magsjuka i familjen, eller bara en följd av slem i halsen är oklart. Än så länge har det inte blivit något mer, men man låg ju på helspänn HELA natten så fort hon gnydde lite grann.
 
Alltså, kombinationen av noll sömn, en livlig treåring som behöver aktiveras och en klängig och hängig ettåring som inte kan sitta själv på golvet en sekund är plågsam... Jag är såååå trött! För att toppa det hela har jag haft två inlämningsuppgifter i mina fotokurser att färdigställa. En hel del att läsa och en del att bildbehandla. Detta är i och för sig självvalt och väldigt kul - men tidskrävande! Med andra ord varken prioritering på formcheck, träning eller bloggande den gågna veckan!
 
Så, nu har jag gnällt klart! Ny plan för nästa vecka krävs!
barn, foto, sjuk,