Det är minst sagt lite segt här hemma. Gårdagen var riktigt körig. Sonen vaknade vid 5-tiden med kräksjuka. Dottern håller på att få fler tänder och är därför också snuvig, hostig och hängig. För att inte tala om gnällig. Maken är också dålig, och ni vet ju hur pipiga män blir när de är förkylda. Själv känner jag fortfarande av halsen lite grann och har riktigt ont i huvudet.
 
Träningen igår hanns helt enkelt inte med, barnen krävde full uppassning HELA dagen. Och efter läggning var jag alldels för trött för att orka lyfta ett finger... Jag var ju inte i toppform heller... Får se om jag känner mig bättre lite senare idag för att ta ett arm/rygg-pass.
 
Nu sitter vi i soffan, värmer oss framför brasan och kollar på Barnkanalen.
 
Så, då var dagens Kettlebells-pass gjort. Flåsigt och svettigt. Benen var inte supernöjda över squatsen, men med minskat antal gick det hela vägen.
 
Dagens pass:
3 min uppvärmning (höga knän, hälkickar etc)
 
15 marklyft
15-20 svingar
10 goblet squats
45 sek planka
 
3 varv. Ingen vila mellan övningarna, ca 30 sek vila mellan varje varv.
Total tid: 17,5 min
 
Det var egentligen en GI-kycklingpaj till middag enligt planeringen. Men det har varit fullt upp hela dagen så jag glömde helt bort att ta upp kyckling ur frysen. Och sonen ville som vanligt inte gå hem från dagis så jag fick muta honom med att pannkaksbak. Inte optimalt, men gud så gott!
 
Plugg, dammsugning och våttorkning av golven har också hunnits med idag. Effektiv dag, känner mig nöjd!
cardio, dagens träning, kettlebells, träningspass,
Aaaaaj, mina ben... Riktigt möra efter gårdagens benpass. Men, det är precis som det ska så jag njuter av smärtan. :)

Dagens kettlebells-pass får avverkas i eftermiddag/kväll. Kunde inte riktigt med att ta fram kulan när fönsterputsaren var här och snyggade till våra fönster. Och sen bar det av för att köpa nya fina anteckningsböcker så jag kan plugga ordentligt.

Nackdelen med distanskurs och videoföreläsning är att man direkt hamnar i "soff"-läge och bara tittar på lektionerna. Det blir någon form av underhållning... Det här med att aktivt ta anteckningar har helt glömts bort. Stor miss visade det sig nu när det är dags för första inlämningsuppgiften. Bara att se om lektionerna, ta bra anteckningar och läsa på. Gör om - gör rätt!

Förra veckans förkylning känns bättre, så nu kör jag. Idag är det ben som gäller och jag gav mig på passet jag skulle kört i mitten av januari, när mitt knä strejkade. Idag gick det bättre. Full fokus på kontakt med musklerna. Det kan se lite basic och enkelt ut, men skit vad det brände i benen sista varvet. Härliga känsla!
 
Dagens pass:
- Benböj
- Bred benböj
- Skridskosteg
- Djupa utfallssteg
- Knälyft i komb med utfall bakåt
- Benböj åt sidan
15 reps på samtliga, 3 varv. Ca 1 min vila mellan varje varv.
 
Total tid: 25 min.
ben, dagens träning, styrka, styrketräning, träningspass,
Nu blir det full ös! Veckan bjuder inte på något speceillt som kan sätta käppar i hjulet, så det är bara att köra! Äntligen känner jag mig lite taggad också. Det blir mat enligt min FitnessFight i nov/dec, de fyra veckoschemana kommer att återanvändas. (Vad glad jag är nu att jag faktiskt var så diciplinerad och skrev ner veckoplaner redan då!) Vissa justeringar beroende på hur veckorna ser ut (eller såg ut då) kommer självklart att ske.
 
4-veckorsschema:
 
 
(klicka för större)
 
Träningen däremot känner jag mig inte helt taggad på att köra varje dag. Sanna hade ett superbt upplägg som jag kopierar rakt av; 3 pass styrketräning (tresplit) och 1-2 pass kondition.
 
Veckans planerade pass:
Mån: Ben
Tis: Kondition - kettlebells
Ons: Armar/rygg
Tors: Vila
Fre: Axlar/bröst/mage
Lör: Kondition - kettlebells
Sön: Vila
 
 
WoS, fustra, månadens upplägg, planering, schema,
Morgonens formcheck visade en liten upphämtning från måndagens dystra siffra. Det är det som blir så galet när man väger sig på olika dagar eller allt för ofta. En fast dag i veckan känns som det allra bästa, för mig (men alla är vi ju olika). Just fredagen känns extra bra eftersom man oftast äter ganska bra och likt under själva veckan. Helgen kan ju spåra ur på olika sätt och då lagrar kroppen mer eller mindre vätska, vilket så klart ger utslag på vågen om man skulle vägt sig på måndagen. Värsta berg och dal-banan med andra ord!
 
Back on (weight) track!
 
 
Nu har som sagt nerräkningen börjat på allvar till målet 1 april. Det är inte många veckor kvar, och fortfarande 2,4kg. Ett litet delmål är helgen innan då det är 60-årsfirande. Hade suttit fint att känna sig fabulous då!
 
Vakna, vakna - det är nu det gäller! 30 dagar WoS för att formtoppa kanske?! :)
 
WoS, formcheck,
Ännu en ganska dålig natt. Båda barnen har väckt oss om vartannat och morgonen började strax innan sex. Det underlättar ju inte för tillfrisknandet direkt...
 
Idag blir det en tur till Baby & Barn-mässan. Brukar mest vara skit på sådana ställen, men man kan ju se det som en liten utflykt med några goodiebags om inte annat. :)
 
Det blir att bylsa på sig ordentligt, -8,5 står termometern på. Brrrrr... Och jag som gick och undrade varför vi hade så jädrans kallt i huset, termostaten hänger inte riktigt med i de snabba väderomslagen.
 
Forfarande irriterande krasslig. Inte sjuk, men känner mig liksom hängig och dålig. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. Och fuktansvärt irriterande. På något sätt är det bättre att det bryter ut ordentligt för att sen gå över. Nu kommer det och går under dagen. Emellanåt känner jag mig helt ok, för att en halvtimme senare få värsta feber-känningen, huvudvärk och bli dödstrött. Sen kan jag må prima igen en timme senare. Knasigt.
 
Det har därför inte blivit någon träning alls denna vecka. Istället lite kuckelimuck-medicin (som jag lovade mig själv att inte äta...). Polkaglass med chokladsås är verkligen supergott - kan rekommenderas! :)
 

url.jpg

Blev en tur till Frölunda Torg medan städerskan var här i förmiddags. Hade en 20%-kupong på MQ som jag tänkte att jag skulle använda. Behöver vårjacka och i nio fall av tio är jag alltid för sent ute så min storlek är slut.
 
Jag har varit och kännt och klämt på en skinnjacka i MC-modell ett antal gånger, jag provade den en gång på skoj och kände mig väldigt smal i den. Sen dess har den liksom hamnat på önskelistan, haha! Det är dock inte en superanvändbar jacka, jag hade behövt komplettera med en annan också - typ trenchcoat.
 
Det blev en lyckad shopping tur, jag kom hem med 2 jackor, en kavaj, en topp och ett scarf! Och blev dryga 3000kr fattigare! (Men är det inte fantastiskt att man kan få så mycket för tre papp, jag menar två jackor och lite annat smått och gott?!) Nöjd med storlekarna är jag också; S i toppen, 38 i skinnjackan och kavajen och M i tenchcoaten.
 
Förra veckans formcheck flyttades alltså till igår, eftersom utmaningen förra veckan var att skippa vågen. Och efter fettisdag, alla hjärtans dag och allmän frossar-helg visades ett ordentligt plus på vågen (+1,2kg). Inte så förvånande och jag vänder det till något positivt - kommer ge stort minus nästa vecka (om man nu väljer att bara jämföra veckovis...)! :)
 
(ingen grafik idag eftersom blogg.se vägrar låta en ladda upp bilder *irriterad*)
 
 
formcheck,
Men åhhh - förkylning på ingång! Har hållt oss friska länge nu (hela familjen faktiskt) så det var väl bara en tidsfråga innan hela Sveriges influensa skulle drabba oss. Nu är det tack och lov ingen influensa, än så länge. Men jag känner mig ganska hängig och det är något skit på gång i kroppen. Var på badhuset med sonen igår - och det kan ju definitivt vara en av orsakerna. Tycker aldrig det slår fel, någon av oss blir dåligt varje gång vi har varit och badat.
 
Inledde dessutom "sluta mata dottern på natten"-projektet igen... Hon vaknar sådär irriterande tidigt (mellan kl 5-6) men är då alldeles för trött för att börja dagen, så det har blivit en flaska välling och sedan sängen igen. Då kan hon sova vidare fram till 8-9-snåret. Egentligen HELT ok, om det inte vore för att hon väcker storebror som tycker det är morgon kl 5.30, och därmed vägrar somna om. Och det funkar inte riktigt när han ska vara på dagis en hel dag. Han är ju trött redan när vi går dit vid 9-tiden... Och man är själv ganska trött resten av dagen också.
 
Så inatt började kampen att försöka få tjejen att somna om igen. Det tog en timme... Mellan kl 5 och 6 sprang jag upp och ner ur sängen, satte i nappen, stoppade om, klappade på huvudet, rättade till snuttefilten. Till slut somnade hon om och jag slumrade också till lite. Storebror vaknade inte heller, hur han nu kunde undgå att väckas av en timmes långt ihållande gallskrik... Hela familjen vaknade samtidigt vid 7.30. Mannen fick kasta i sig frukost och sen snabbt in i bilen till föreläsning. När händer det att man försover sig med två små barn hemma?! :) Hoppas dock på en något kortare "omnattning" imorgonbitti.
 
Givetvis var jag inte i säng förrän vid 12 igårkväll heller (får helt klart skylla mig själv). Innan vi fick barn krävde jag 8-9 timmar för att överhuvudtaget fungera på dagen. Det är lustigt hur man förändras! Nu känner man sig utvilad efter 6 sammanhängande timmar. Inatt blev det totalt fem timmars sammanhängande sömn + en timme slumrande. Och just i dag känns det i minsta laget. 
 
Hade svårt att bestämma mig hur jag skulle göra med träningen idag av just dessa anledningar. Dels förkylning på ingång (ska man passa på och köra ett ordentligt pass innan det bryter ut? Sen kan det ju dröja någon vecka!), dels dålig sömn (var går gränsen för dålig sömn - är jag bara löjlig som ens tycker fem timmar är för lite?!). Det slutade i alla fall med att jag struntar i Fustra-passet, ser hur dagen utvecklar sig och kör benböjen samt magprogrammet ikväll om jag känner mig ok.
 
Istället för att träna ska jag nu packa en massa Tradera-utskick. Gjorde en stor rensning i barnens garderober häromveckan...
barn, förkylning, sjuk, sova, sömn,
 
Japp, det blev några lyft med kettlebells idag med. Det är alltså sjukt jobbigt, kanske för att jag är så otränad just när det kommer till detta redskap! Väldigt nöjd med min investering i alla fall. :)
 
Dagens pass:
- 15 marklyft
- 15-20 svingar
- 10 goblet squats
 
3 varv, liten vila mellan varje varv.
Total tid: ca 15min.
 
Jag hann både bli svettig, flåsig och trött i nedre delen av ryggen. :)
dagens träning, kettlebells, träningspass, upplägg,
Laddade batterier inför nästa vecka. Helgen spenderas hos vänner på annan ort och blir så klart svår att kontrollera. Men mat- och träningsplan finns för resten av veckan. Nu ska jag bara försöka se till att hålla den också... :)
 
Det är fem veckor till ett 60-årsfirande, sex veckor till dotterns ettårsdag och nio och en halv vecka till vi åker iväg på solsemester. Nog tusan känner jag flåset i nacken! Det finns inga undanflykter, bara att köra järnet! JAG VILL, JAG VILL, JAG VILL!!!
 
Kettlebells-övningarna känns bra (och mycket!). Både anfådd och trött i kroppen efter enbart 15min - I like!! För att komplettera det köra jag tre komprimerade Fustra-pass.
 
Veckans träning
Mån: Fustra-pass (ca 30 min)
Tis: Kettlebellscirklar (ca 20min)
Ons: Fustra-pass (ca 30 min)
Tors: Kettlebellscirklar (ca 20min)
Fre: Fustra-pass (ca 30 min)
Lör: VILA
Sön: VILA (ev kettlebellscirklar, beroende på när vi kommer hem)
 
Utöver detta är veckans Facebook-utmaning 100st benböj samt ett magprogram varje kväll. Benböjen är jag jäkligt taggad på, men magprogrammet kändes lite i maffigaste laget för att vara realistiskt att få till varje kväll (många övningar = tidskrävande?). Vi får se hur det går.
 
Veckans planering
(klicka för större)
 
ben, fustra, kettlebells, kostdagbok, planering, schema, upplägg,
Och det verkar vara fler som gillar redskapet! :)
Dagens träning blev 15 min känning på lyften vi lärde oss i söndags; marklyft, svingar och goblet squats.
 
dagens träning, kettlebells,
En dag som är väldigt omdebaterad... Jag orkar inte ens ge mig in i diskussionen utan konstaterar bara att det är ett ypperligt tillfälle att få tummen ur att faktiskt göra något på tu man hand med den man har kär.
 
Jag och maken lämnade barnen hos farmor och farfar och åkte iväg på SPA. Otroligt efterlängtad egentid! Och det var så klart underbart. Tystnad, lugn och ro, bastu, varma bad, massage, champagne, drink, en otroligt god 4-rättersmeny med tillhörande viner, en hel natt sömn och en smarrig frukostbuffé!
 
SPA, egentid, motivation, rekreation, sova, sömn,
Ingen formcheck idag.
 
Denna veckas utmaning i Facebook-gruppen var "ingen vägning på hela veckan". Passar mig utmärkt med tanke på hur helt fantastiskt jag har haft det matmässigt på vår lilla SPA-vistlese... :)
 
Det blir en försenad vägning på måndag istället för att få ett litet hum om hur illa det är.
formcheck,
 
Japp, nu var den snart till ända, Fettisdagen.
Det har blivit både semla och ett ordentligt träningspass för min del idag. Jag har lagt ner det här med "100 dagar utan socker" efter min totala dipp för någon vecka sedan, så nu passde jag på att ta mig en semla och valde att inte göra så stor sak av det. Det känns mycket bättre så... :)
 
Det blev som sagt även ett riktigt bra och effektivt träningspass här hemma. TRX-pass med pulshöjande inslag och jag var ordentligt trött i kroppen och svettig efteråt - just the way I like it. Blir ett likadant pass imorgon!
 
Dagens pass
Uppvärmning, ca 3 min
- benböj/rodd
- utfall fram
- jämfotahopp fram och bak
- höga knän
 
cirkel 1:
- djupa benböj
- låg rodd
- plankan
 
15 burpees
 
cirkel 2:
- höftlyft
- bröstpress
- crunches 
 
15 burpees
 
cirkel 3:
- enbensböj
- tricepspress (på bänk)
- armhävning + crunch
 
Allt (utom tricepspress) i TRX, varje övning 10-15 rep, varje cirkel x 2.
 
Total tid: ca 30 min.
TRX, WoS, dagens träning, mellanmål, träningspass,
Nu var nästa veckas plan klar också. Vi ska ju iväg på SPA på alla hjärtans dag, maken och jag, med smaskig 4-rättermiddag och frukostbuffé morgonen efter. Ska njuta av alltihop, men träna desto hårdare denna vecka. Det blir en kombo av WoS och TRX, det bästa av de två. WoS upplägg med ben, överkropp, core, pulshöjande i en serie upprepas två gånger - i tre block. Men med övningar i TRX. Aktiv vila/lättare träning blir att fortsätta känna in kettlebells-övningarna vi tränade på idag. Kanske blir det tillräckligt jobbigt för att räknas som fullgott pass, i så fall bonus! Hinns det med ett Yoga-pass på SPA:et också, så hade det ju varit skoj.
 
Veckans träning
Mån: VILA! (med supergott samvete med tanke på hur kroppen känns just nu!)
Tis: Modifierat WoS-upplägg, men med TRX-övningar
Ons: Modifierat WoS-upplägg, men med TRX-övningar
Tors: Ev modifierat WoS-upplägg, men med TRX-övningar på förmiddagen, Yoga på eftermiddagen
Fre: Premiärträning m Kettlebells, mest känna in övningarna igen
Lör: Modifierat WoS-upplägg, men med TRX-övningar
Sön: Kettlebells, fortsätta känna in övningarna
 
Veckans planering
(klicka för större)
 
 
 
 
 
 
TRX, fustra, kettlebells, kostdagbok, planering, schema,
Sådär ja! Nu var man laddad igen! Introkursen i Kettlebells via Tenacity var kanon, precis vad jag behövde. Så mör i hela kroppen och det blir soffläge med benen högt resten av kvällen - underbar känsla!
 
Och visst blev jag såld! Har varit ganska tveksam till just Kettlebells innan eftersom det kräver så mycket teknik för att inte skada sig. Jag är livrädd för att göra tekniska fel och skada mig.... :) Vi gick igenom 3 lyft; marklyft, swing och goblet squat. Och tränade, och tränade, och tränade tills de satt perfekt. 
 
Så nu har jag klickat hem en sån här kompis från Gymkompaniet. Ville ju ha en orange, men varje vikt har ju sin färg och nu är det faktiskt så att jag är så himla stark, haha... En grön (20kg) fick det bli istället... Jaja, den kommer ändå stå i förrådet under trappan när den inte svingas så det får väl gå. 
 
 
dagens träning, kettlebells,

Introkurs i Kettlebell imorgon! Ska bli SÅ kul och förmodligen en liten nytändning! Gillar jag det så beställer jag några klot och sätter igång på stört...

I säng i tid idag så jag är riktigt laddad och utvilad imorgon. Tre timmars träning - det var inte igår direkt!! :)

Är lite uppspelt dock så jag har svårt att somna. Ligger och spånar lite på nästa veckas träningsschema... Gissar att jag inte kommer kunna röra mig på måndag, så veckan börjar förmodligen med en vilodag. :) När jag läste att Sanna skulle köra WoS-pass igen blev jag också lite sugen, så frågan är om det inte blir tre sådana pass i veckan. Och får jag köpt Kettlebells vill jag köra något sådant pass såklart! Och kanske ett lugnt yoga-inspirerat pass när vi Spa-ar torsdag-fredag. Och så vill jag sätta ihop ett nytt TRX pass, nu när jag kommit igång med det. Och så har jag ju det effektiva "10-15-20-25-30"-passet från ettbattredu.se. Och mina Iphone-appar... Hmm, ja ni förstår. Inte lätt att somna...

Jag är inne i en minst sagt dålig period, så är det bara. Den har hållt i sig länge och bortsett från några sammanhängande dagar här och någon vecka där så kan totalen sedan årsskiftet ändå sammanfattas som riktigt kass.
 
Vet inte varför jag har så svårt att motivera mig egentligen. Har gjort några tappra försök att analysera mig själv, vad som brister och var svagheterna är. Någonstans blir det ändå kortslutning i hjärnan. Jag kommer ur spår och bryr mig inte ens om att ta mig i kragen när tankarna går åt fel håll.
 
Att gå med i Facebook-gruppen "100 dagar utan socker" trodde jag någonstans var lösningen. Likaså att blogga, för det är ju aldrig kul att erkänna för andra att man inte följer sin plan. Men det var bara att lura mig själv.
 
Det hela blir en negativ spiral... Många förespråkar att få kosten att fungera först, sedan komma igång med träningen. Jag fungerar precis tvärtom. Fungerar min träning, äter jag exemplariskt! Sedan mitt knä började krångla har jag inte kännt att träningen ger så mycket som egentligen vill, jag blir inte lika svettig, kommer inte upp i lika hög puls, känner mig inte fysiskt utmattad. Vad händer då, jo då struntar jag även i kosten. Äter för lite riktig (i och för sig fortfarande bra) mat och stoppar i mig massa skit emellan.
 
Jag får kämpa vidare med de metala bitarna, tar det lite lugnare rent allmänt. Inga förbud eller för strikta utmaningar, bara koppla av och låta tiden ha sin gång. Förhoppningsvis trillar allt på plats och kämpaglöden återfinns. Jag är ju egentligen en otroligt målmedveten och envis person, så att inte nå det slutgiltiga målet finns inte på kartan. Men jag har också självinsikten att kämpa i konstant motvind inte fungerar dag ut och dag in... Jag vet ju egentligen vad jag behöver skärpa till, jag ska "bara" göra det också...
 
Några ljusglimtar finns ändå i mörkret. Vågen pekar fortfarande neråt och mammafluff-magen minskar i omkrets. Sista shoppningen genererade i en tröja i stl S (!), kan inte minnas när jag hade det senast? Och mina ringar passar på fingret igen, bara en sån sak! Man får glädjas åt det lilla och samla kraft för nya tag! :)
 
I'll be back - I promise! :)
 
 
Veckans obligatoriska formcheck, idag var det även mätning. Det går förvånande nog fortfarande åt rätt håll, vilket jag så klart är tacksam för. Även om det inte är några supersnabba resultat direkt... :)
 
Magen (tjockaste delen, ca 3 cm under naveln) började jag mäta först i mitten av januari när jag insåg att det är precis den delen som jag mest vill bli av med. Resultatet där är alltså på en knapp månad!
 
 
 
 
 
formcheck,
Igår serverades detta till middag. En snabblagad och god lax-variant.
 
 
Lax med basilikasås och timjansrostade grönsaker (4 port)
4 laxbitar (500g)
1 röd paprika
2 palsternackor
1 squash
1 rödlök
150g sparris
1 msk olivolja
salt och peppar
färsk timjan
smör till stekning
 
Sås:
2 schalottenlök
en klick smör
1 msk vitvinsvinäger
1 dl fiskbuljong
1 dl hackad basilika, jag tog fryst
0,5 dl lätt créme fraiche
 
Sätt ugnen på 225 grader. Skär grönsakerna i mindre bitar, lägg på en plåt och ringla över olivolja. Salta och peppra, lägg några timjankvistar över. In i ugnen i ca 20 min, rör om emellanåt.
Fräs schalottenlöken i smöret, häll på vinägern och låt koka in. Spä därefter med buljongen och låt koka upp. Tillsätt basilikan och mixa med stavmixer om slät konsistens önskas. Rör sist i creme fraiche, krydda med salt och peppar. Smält smöret i en stekpanna, stek laxen ca 3 min på varje sida. Salta och peppra.
dagens middag, lax, recept,
Idag är ingen bra dag... Känner mig allmänt svullen, tjock och tung. Barnen vaknade redan vid 6-tiden och jag känner mig som en zombie
 
Är det inte konstigt hur olika barn kan vara? Sonens dygnsrutiner var som en klocka, man visste precis när det var dags att äta och sova samt hur länge. Dotter däremot, vaknar ena dagen vid kl 5, andra dagen kan hon sova till halv 8. Ibland tupplurar 20min, vissa dagat 2,5h. Som rutinmänniska är det minst sagt frustrerande att inte styra min egna tid.
 
Jag gör några ambitiösa försök att styra upp dotterns tider emellanåt och efter några dagar brukar det faktiskt fungera bra. Tills en ny tand är på gång, en förkylning eller något helt annat som stör och man är tillbaka på ruta ett igen. Nu är vi i och för sig så lyckligt lottade att hon somnar på två sekunder när vi lägger henne på kvällen, och vaknar sällan förrän vid 5-7-tiden. Det är vi såklart tacksamma för, men tiderna på resten av dygnet, varför kan inte de fungera? Några tips någon?
 
Igår blev det en lång promenad innan hämtning på förskolan. Solen sken och det var riktigt vårigt i luften. Jag passade på att plocka fram mina EasyTone-skor - med skoskav som resultat... Men förhoppningsvis lite fastare rumpa! :) Får bli TRX barfota idag, ibland är det bra att träna hemma!
 
barn, easy tone, reebok, rutiner, sova, sömn, trött,
 
Mmm, vad jag älskar mina mellanmål! En latte på lättmjölk, en finn crisp med keso och rökt skinka, ett kokt ägg samt en halv apelsin. Mums!
 
kaffe, mellanmål, återhämtning,
En intensiv helg är till ända, med både bra och dåliga medvetna val... Jag lämnar det hur som helst bakom mig och kastar mig in i vecka 6.
 
Här kommer veckans planering.
(klicka för större)
 
Jag fortsätter med mitt TRX-pass mån, ons och fre samt kompletterar med rask promenad övriga dagar. På söndag ska jag förhoppningsvis på en introkurs i Kettlebells, ska bli riktigt skoj!!
 
Matmässigt har jag nu fått lite ny inspiration. Mina föräldrar som vi hälsade på i helgen har börjat med en lite "slankare linje" som de kallade det och mamma hade en MåBra Mat-tidning som hade massor av goda recept. Lite småjusteringar i kolhydrat och protien-delarna så blir de kanon även till den här familjen!
 
Veckans fokus:
- Full fokus! :)
 
Inga andra utmaningar, tillägg eller liknande. Hålla mig till planen bara. Clean and simple!
Månadens förutsättningar
Månaden börjar på bortaplan med födelsedagsfirande och Danmarksresa. På alla hjärtans dag blir det middag, SPA och övernattning på hotell för maken och mig och i slutet av månaden är vi återigen på resande fot över helgen. Den 10/2 ska jag förhoppningsvis gå en intro-kurs i Kettlebells. Ska bli jätteskoj och leder förhoppningsvis till ytterligare ett hemma-tränings-redskap att variera med! Det händer lite grann i februari med andra ord. Det blir till att göra smarta och medvetna val samt att sköta mig efter bästa förmåga tiden som spenderas hemma.
 
Träning
Efter ha lagt om upplägget i slutet av januari till lite lugnare, men tyngre styrkepass vill jag nog återgå till pass med pulshöjande inslag. Jag gillar när jag är helt slut och har dessutom svårt att ta ut mig ordentligt med "bara" tunga vikter. Brist på speglar hemma gör att jag inte riktigt kan hålla koll på tekniken, vilket i sin tur gör mig lite rädd för att lassa på allt för tungt. Det blir styrkepass för hela kroppen, med pulshöjande inslag för att hålla hög intensitet, 3 gånger i veckan. Detta kommer kompletteras av cardio-träning 2 gånger/vecka. Längden på passen 20-30min.
 
Kosten
Samma mål som för januari. Jag forsätter kombinera mina kostprogram från World of Shape och MammaFitness. Det blir färre kolhydrater andra halvan av dagen, inga kolisar till lunch och middag om cardiodag - lite grann (typ 70g) till lunch om styrkedag. Detta innefattar dock inte målen i direkt anslutning till träning, om dessa infaller på eftermiddagen. Vid kalasen och middagarna får jag äta vad som bjuds, men med sunt förnuft.
 
Februaris mål
- träna 3-5 dagar i veckan; 2-3 styrkepass och 1-2 cardiopass
- strikt kost på hemmaplan, medvetna val på bortaplan
- fortsätta göra detaljerad veckoplanering både vad gäller kost och träning
- komma i säng i tid på kvällarna
- träna med pulsklocka för att hålla koll på intensiteten i passen
- minska 3,1kg (!)
mål, månadens upplägg, planering, upplägg,
Fredag och dags för formcheck! Även dags att ta nya foto för att visuellt se mina framsteg. Skulle ju egentligen tagit bilder innan januaris start, men med tanke på julen kändes det inte så motiverande att ta nya bilder just då... Jaja, hur som helst, visst händer det grejer! Och det är ju kul!
 
Speciellt nu de senaste veckorna när det kännt lite tuffare blir detta ett kvitto på att det trots allt går åt rätt håll!
 
 
Uppföljning januaris mål:
  • träna 5 dagar i veckan; 3 styrkepass och 2 cardiopass - 3-5 pass/vecka (godkänt)
  • strikt kost i veckan, lite friare på helgen inkl en ätardag inom rimliga gränser - bra lagad mat, men en hel del skit har slunkt ner (inte godkänt)
  • fortsätta pausen med att införa kosten i ShapeUp-appen och lita på ögonmåttet - hel ok
  • fortsätta göra detaljerad veckoplanering både vad gäller kost och träning - JAPP, ovärderligt!
  • dricka myyyyycket mer vatten, minst 6 stora glas/dag - har blivit bättre, men kan bli ännu bättre
  • minska 2,7kg - totalt blev det -1,6kg och missade målet med 1,1kg (inte godkänt)
 
 
formcheck, före efter,