Vilken jäkla skitvecka det har varit! Har haft retsam hosta ett par veckor, men sedan i måndags har det kompletterats med lite halsont vissa dagar, förfärlig huvudvärk andra dagar, konstant nästäppa och allergi dessutom. Vilovecka kan man ju sammanfatta de senast 7 dagarna. Några promenader har det bara blivit, annars mest legat på latsidan... Grrrrr...

Satte ingen klocka idag, eftersom vi aldrig behöver det. Har två livs levande väckarklockor! Men idag kompenserade de för sena kvällar i helgen och min morgonpromenad höll på att gå i stöpet! Men, på med kläderna och snabbt iväg så jag skulle vara hemma innan maken behövde åka till jobbet!

Däremot ställde jag in mitt andra planerade pass. Ont i halsen har jag. Hoppas det inte blir värre.

Nu lite tv-spel, kvällsfika (jordgubbar, keso och några cashew samt te) innan sängen.

Alltså, att gå ner i vikt och komma iform är egentligen busenkelt. Man kan till exempel följa denna lista och jag lovar att man kommer få finfina resultat.
 
Facit:
- Skippa allt skit (godis, glass, fika, chips, läsk, socker etc).
- Begränsa kolhydratintaget; långsamma kolhydrater fram till lunch och skippa dem helt resten av dagen.
- Ät regelbundet och hoppa inte över några måltider. Se till att få i dig någonting ca var tredje timme för att hålla blodsockret i balans.
- Ät protiener till varje måltid.
- Drick mycket vatten.
- Rör på dig 30-60 min per dag, ordentligt så att du får upp flås och blir svettig
 
Busenkelt, eller hur!? Nja, kanske ändå inte. För även om man VET precis hur man ska göra, ska man ju faktiskt göra det också. Allt handlar om motivation och att verkligen bestämma sig. Att inte tänka och analysera för mycket, bara göra! Det sitter helt enkelt i huvudet!
 
JUST DO IT - välkommen måndag!!!
 
 
facit, framgång, motivation, recept, upplägg,

Hm, det blev inget av alternativen i förra inlägget! Jag valde att skjuta på intervallpremiären till nästa vecka till förmån för:
- 30 min rask morgonpromenad innan frukost
- ett par shoppingtimmar på stan
- utelunch med kollegorna (räkmacka - mums)
- en låååååång, kuperad, varm och svettig barnvagnspromenad genom skog och över berg hem från stan

Nu - ryggläge med benen högt och plugg...

Mycket nöjd med dagen!

Kvällens fundering är när jag ska köra intervallpass imorgon.

- direkt på morgonen, istället för morgonpromenad med en proteindrink i magen och stor frukost när jag kommer hem
- en liten stund efter lättare frukost, med dottern i vagnen och förhoppningsvis utan att hon somnar så jag får en timmes egentid med bok i solstolen när jag är klar och hon somnar sött hemma i sin säng (I wish)

Har rekat en perfekt backe som det blir premiär för imorgon. Löpning eller rask promenad uppför återstår att se... Ser fram emot efterförbränningen! :)

Hur som helst, hög tid att släcka lampan, lägga undan telefonen och få skönhets-/återhämtningssömnen!!

Natti natti!

Ikväll blev det Lövbiffsgryta, fast med fläskfilé. Till det stekt vitkål med lite sambal oelek. Gick hem även hos barnen, de fick dock potatis till istället.

I morse sedvanlig morgonpromenad innan frukost och ett Olga-pass på förmiddagen. Känner mig rätt nöjd med dagen och väntar på resultaten.

Vikten står still sedan april. Eller ja, låg lite plus när jag började om förra måndagen, men efter begränsat intag av kolhydrater var jag tillbaks igen på fredagen. All samlad vätska som försvann... :)

Långpromenad ned barnvagnen blev det i förmiddags när dottern skulle sova. Så himla gött att ha dagens motion avklarad innan lunch, behöver liksom inte bry sig mer på den eller bli stressad av att den inte kommer hinnas med!

I eftermiddag är ser familjepussel återigen. Jag måste plåta färdigt till min sista inlämningsuppgift och bege mig iväg direkt när maken kommer hem. Innan dess ska sonen hämtas och middagen stå på bordet. Lite framförhållning som jag har står middagen i ugnen redan nu (fixade medan dottern tog tupplur nr 2). :)

Förstår inte hur pusslet ska gå att få ihop efter sommaren när båda jobbar!!

Dagens middag: lasage med chèvre och feta.

Ny vecka efter en helg med blandad kompott.

Morgonpromenaden är avprickad och nu blir det Olga Rönnberg-pass medan dotter nsover. Förhoppningsvis hinner jag med hela innan hon vaknar...

Måndag = power!!!

https://cdn3.cdnme.se/4001308/6-3/pic_51beb63f9606ee7a05cdfbbc.jpg" class="image">

Finn crisp, en halv avokado, lite keso och örtsalt - mums!!

Laddar inför storstädning av huset senare i eftermiddag. Kul på en fredagskväll...

Även träning på schemat idag när kidsen lagt sig.

Räkpaj med botten av sojamjöl, fiberhusk, dinkelsikt och smör. Fyllning med räkor, ägg, grädde, lite ost och dill. Smaskigt!!!

 
Nappade på ett erbjudande från Mama, en prenumeration + Olga Rönnbergs träningsbok för typ inga pengar alls. Häromveckan damp boken ner i brevlådan och jag har sedan dess tränat utifrån denna. Är inne på vecka 3 nu och hoppade i måndags in på andra delen av Steg 1.
 
Jag gillar Olga Rönnberg (om detta nu undgått någon) och hennes träningsupplägg. Boken är främst riktad till nyblivna mammor, varför mycket fokus läggs på att stärka upp bålen i startskedet. Det är så klart jätteviktigt att ha en stabil bål innan man går på tyngre träningen även om man inte nyss fött barn. 
 
När man nu som jag har kommit igång och tränat ganska hårt och tungt redan kändes det som flera steg tillbaka att börja med Steg 1 i boken. Även om jag haft en ganska lång träningsfri period på sistone. Passen blir ganska långa tidsmässigt mot vad jag vant mig vid (drygt 1h, jämfört med max 30min inkl uppvärmning och strech) och inte heller lika svettiga/flåsiga.
 
Men visst ger det resultat, jag kan inte säga något annat. Man märker verkligen skillnad i bålstabilitet, vilket ju precis är syftet! Börjar dock bli lite rastlös och vill kasta mig över kommande steg i boken med lite mer "vanlig" styrketräning och kortare pass. Ska försöka hålla mig ifrån det dock och ge kroppen tid...
 
För att komplettera träningen har vi nu dykt ner i en gammal trotjänar-kokbok här hemma, "6 kilo på 6 veckor" av Ulrika Davidsson och Ola Lauritzson. Inte för att vårt mål är att gå ner just 6 kilo på 6 veckor, men det är en kokbok med mycket mat vi gillar, GI-style.
 
Idag blir det Räkpaj - en riktig favorit. :)
Även promenad (i regnet...) och plankor på schemat.
GI-mat, Olga Rönnberg, mammafitness,
Alltså motiverar inte det här så vette tusan vad som skulle göra det...
 
 
 
 
Grymma Simon, Emma och José som alla har gått ner ca 50% av sin startvikt - på ett halvår. Helt sjukt! Det verkar i och för sig som en del kilo har krypit tillbaka, och visst måste man erkänna att man själv hade späkt sig till det yttersta inför själva tävlingsfinalen och därefter verkligen haft alla skäl att fira. Men ändå - superresultat. Fantastiskt duktiga och inspirerande människor!
 
Tänk att få möjligheten att släppa sina vardagliga sysslor, helt fokusera på sig själv och träningen. Fatta vilken lyx - vilka resultat man kan få!
 
BiggestLoser,

Såg finalen av Biggest Loser idag på TV4 Play och blev så inspirerad att gå in för formtoppning igen!

De (flesta) är så sjukt duktiga och har fått enormt fantastiska resultat. Sen om det är det mest hälsosamma sättet och en metod som kommer hålla i långa loppet kan man ju diskutera.

Hur som helst gav det mig en ordentlig motivationsboost - so here I am, again!