Ett mycket bättre TRX-pass idag. Gymboss underlättade otroligt mycket. Bara fullt fokus på banden, kroppen och musklerna. Det lär nog kännas imorgon, skönt!
 
Solen skinker, kanske får bli utelek efter förskolan idag. Äntligen!
TRX, ben, core, dagens träning, styrka, styrketräning, träningspass,
 
Ja, alltså det här med morgonpromenader denna vecka... Hm... Igår morse bjöd barnen på sovmorgon till 7.15 och eftersom jag erkänner att jag är morgontrött för tillfället fanns det inte på kartan att vakna av någon väckarklocka innan dess. Maken skulle iväg 7.30 - så det blev inget med någon morgonmotion kan man säga. Hade planer på att kompensera för det med en promenad senare på dagen men det var verkligen snorhalt på marken igår. Snöblandat regn och kalla väg-/cykelbanor är ingen bra kombo!
 
Imorse väcktes jag 5.45, vilket tidsmässigt egentligen var perfekt tid för att ta mig ut och gå och hinna hem innan mannen for iväg och sonen skulle till dagis. Men det envist smattrandet på rutan gjorde att jag kröp ner i sängen igen och somnade om (som tur är somnar dottern också om efter tidig morgonvälling). Men idag blev det i alla fall en rask promenad fram och tillbaka till BVC, totalt 50min.
 
Ser fram emot TRX-passet imorgon igen. Har lagt in det i Gymboss nu och ska memorera övningarna så det flyter på bättre. Sen blir det en mysdag på stan med maken som är ledig. Har en rabattkupong på MQ som jag tänkte använda innan den går ut. Fler och fler kläder börjar bli lite väl lösa i passformen, så det kan vara kul med något litet tillskott till garderoben.
dagens träning, motivation, promenad, regn, väder,
Så här såg dagens TRX-pass ut (klicka i bilden för att se större). Hittade det i en gammal Fitness-tidning från förra året. Här kan man se en film med alla övningar och här laddar man ner Spotify-listan. Lite annorlunda koncept när passet är uppbyggt efter en låtlista.
 
Jag ska vara ärlig, det är krångligt att hänga med på när man ska byta övning första gången. Eftersom jag kör Spotify via tvn använde jag tidtagaruret i min telefon för att hålla koll på tiden, men till nästa gång ska jag lägga in intervallerna i Gymboss så jag slipper slänga ett öga på klockan hela tiden.
 
Passet i sig gillar jag och det är nog bra att jag bestämt mig för att köra det i 2 veckor så jag kommer in i det. Visst var det lite svettigt idag, men med tanke på att jag inte kunde upplägget utantill kan jag väl inte kalla dagens pass som supereffektivt direkt. Precis lagom för min lite lätt "förkylning-på-gång?"-kropp. :)
 
TRX, ben, core, dagens träning, redskap, styrka, träningspass, överkropp,
 
Känner mig fortfarande lite småkrasslig så det blir till att ta det lite lugnare med träningen denna vecka. Efter att ha bläddrat igenom gamla Fitness-tidningar fastnade jag till sist för ett TRX-pass med tillhörande Spotify-lista. Ska bli skoj att ta fram detta redskap igen. Tanken är att köra samma pass i 2 veckor så man lär sig övningarna ordentligt, för att sedan byta till något annat upplägg innan musklerna vänjer sig. Förrutom TRX-passet har jag ambitionen att powerwalka innan frukost, om dottern vaknar i lagom tid för det vill säga.
 
Veckans planerade träning
Mån: Hela kroppen TRX-pass (+ morgonpromenad)
Tis: Vila (+ morgonpromenad)
Ons: Hela kroppen TRX-pass (+ morgonpromenad)
Tors: Vila (+ morgonpromenad)
Fre: Hela kroppen TRX-pass (+ morgonpromenad)
Lör: Promenad
Sön: Vila
 
Till helgen åker vi bort, får bli fullt fokus måndag till fredag med andra ord. När det gäller kosten är det back to basic som gäller. Enkla rätter med enkla tillbehör. Är nu inne på fjärde sockerfria dagen (om man nu bortser från desserten igår) och det känns fantastiskt bra!
 
(klicka för större)
 
Veckans fokus:
- lägga mig i tid
- powerwalka på morgonen
 
Veckans utmaning i Facebook-gruppen är:
- Boosta egot med hjälp av uppmuntrande post-it-lappar
- Hitta 5 min/dag för att stressa ner
 
kostdagbok, planering, schema, utmaning,
I love sovmorgon! Barnen är hos farmor och farfar så idag hade vi förmånen att gå upp när vi själva ville och äta en god frukost med sedvanlig havregrynsgröt, ägg, apelsin och latte - i lugn och ro. Underbart!

Det blev en mycket lyckad fest igår. Trevligt sällskap och väldigt god mat. Höll mig helt borta från både försnacks, eftersnacks och den ENORMA godisskålen. Inte en enda bit slank ner, otroligt nöjd! Och när vi städade upp i natt slängde vi faktiskt all chips och godis som blev över, så det finns inget att gå och frestas av idag. Hur bra som helst!

Känner att jag är riktigt på gång och beslutsam att få detta att funka! Idag planeras nästa veckas träning och mat, schema kommer lite senare. Bläddrar för fullt i gamla Fitness Magazine-tidningar för att hitta något kul träningspass!

I'll be back!
Ikväll blev det en riktigt god och lättlagad kycklingrätt till middag. Hittade receptet på Emmas blogg och modifierade lite efter vad som fanns hemma.
 
Basilikakyckling med kokos- och ananasris (4 port)
4 kycklingfiléer
150g fetaost
100g philadelphiaost (jag tog 5%)
färskfryst basilika (typ ett halv paket)
2 dl fullkornsris
1 burk kokosmjölk
1 liten burk skivad ananas
 
Sätt ugnen på 225 grader. Putsa kycklingfiléerna och lägg i en form. Mixa feta-, philadelphiaost, basilia och lite salt och peppar. Kladda ut röran på kycklingen och sätt in i ugnen ca 25 minuter till kycklingen är klar. Koka upp riset med kokosmjölk istället för vatten, salta. Lägg ner hackad ananas mot slutet av kokningen. Servera med en god sallad.
  
 
dagens middag, kyckling,
Det har ju som bekant varit några ganska dåliga och omotiverade sista veckor. Det visade sig till sist på vågen. Surt, så klart. Men samtidigt ganska skönt. Det får mig att vakna till lite och hjälper till att komma tillbaka på banan! Jag började mina 100 dagar utan socker igår, och nu efter två exemplariska dagar känner jag mig sjukt nöjd. ;)
 
Sista veckan visar +0,4kg, vilket gör januarimålet i princip omöjligt att nå (ska ner 1,8kg på en vecka). Måtten är dock desamma som för två veckor sedan, bortsett från låren som till och med minskat med 2cm.
 
 
 
Träningen föll bort idag. Börjar känna lite i halsen och har även ont i kroppen, så jag är lite orolig att det är någon förkylning på gång. Tar det lugnt i helgen på motionsfronten i hopp om att kunna träna som vanligt nästa vecka.
 
Imorgon är det stor fest här hemma. Även om det är vi själva som fixar maten är det fler inblandade som inte kör riktigt samma kostupplägg som jag. Lördag är lördag och det är bara att göra det bästa av situationen. Bl a kommer det bli både välkomstdrink och olika vin till rätterna...
 
Det står för övrigt en gigantisk 1,5kg-påse godis i skafferiet just för tillfället av den anledningen, men nej nej - inget provsmak där inte. Och jag känner mig sjukt stolt för att jag inte ens har varit där och kikat! Maken föreslog semla till fredagsfika idag som jag också ståndaktigt tackade nej till. Får nog summera dagen som rätt bra ändå! :)
formcheck, före efter,
Tankarna har snurrat i huvudet på mig sedan igår eftermiddag. Jag har försökt analysera mitt beteende och ifrågasatt om det verkligen är denna satsning jag vill göra just här och nu. Finns tiden? Finns engagemanget? Är det ens möjligt att få det att fungera? Vilka priorieteringar måste jag göra, var behöver prioriteras bort? Var felade jag? Hur kan jag undvika att hamna här igen?
 
Det hela mynnade ut i ja, det är möjligt och ja, engagemanget finns. Tidsmässigt är föräldrarledighetens flexibilitet egentligen den bästa tiden att genomföra detta. Det jag har prioriterat bort hittills (egentligen bara onyttigt skräp) kan jag absolut vara utan. Jag felade när jag försökte välja en mellanväg, det fungerar inte för mig under en viktnedgång. Det är allt eller inget! När jag väl är i mål, då är det läge att ta nästa steg och försöka hitta en balans och släppa lite på tyglarna men under kontrollerade former. Innan dess är det fullt ös som gäller, så enkelt är det.
 
Underbara Sanna bjöd in mig till  Facebook-gruppen "100 dagar utan socker och alkohol" som jag direkt kände att jag ville gå med i. Nu är ju inte alkoholen någon big issue för min del, så det kommer jag inte följa fullt ut, men när det gäller sockerbiten är jag väldigt commited utifrån dessa regler (mina egna):
 
- Ingen godis, glass eller kakor
- Ingen läsk, juice eller saft - inte heller sockerfri sådan
- Frukt i måttlig mån är ok i t ex keso, men bär är att föredra
- Dessert vid middagar är ok vid bjudningar eller kalas
- En liten bit tårta vid födelsedagskalas är ok, om jag känner för det 
- Ett glas vin till lördagmiddagen är helt ok
 
Nu är det kick ass på träningen, idag ett svettigt cardiopass med NTC-appen i Iphonen.
analys, fokus, motivation, socker, utmaning,


Sitter på tåget norrut igen och reflekterar lite grann över min formsatsning den senaste veckan. Jag har tappat fokus. Ja, så är det. Det tar emot att erkänna men för att återfå den måste jag inse fakta.

Jag är nere i sockerträsket igen. Ett återfall. Ständigt sötsugen. Någonstans en likgiltig och nonchalant inställning till min satsning.

Häromdagen kommenterade min make sin brist på karaktär med något som jag nu har insett även stämmer otroligt bra in på mig. ”Sköter man bara kost och träning några veckor ser man ju resultat direkt. Det är så lätt!” Med det menade han att när man väl inser det, är det så lätt att släppa på allting för det är ju så enkelt att komma i form igen.

Precis där är jag nu. Jag har sett att träning och kost ger resultat. Bra sådana också, om man sköter alltig rätt. Kroppen börjar formas om mer och mer och det är plötsligt ganska kul att se sig i spegeln och beundra resultatet. 

Det är nu jag tycker det är ok att släppa på tyglarna lite. Ta en bulle till fikat redan på fredagen (fast jag har bestämt att lördag är min fria dag). Fortsätta med resterna av lördagsgodiset även på söndagen. Och denna vecka, en chokladbit till tågresan. En macka till frukost, den var ju redan färdigbredd. Bröd till lunchsalladen – bara för att det fanns. Hallå, vakna!! Ser du inte att du är på väg till de gamla mönstren igen?!

Detta är otroligt tungt och frustrerande. Jag skriver ner det här i ett sätt att bearbeta mina tankar. Och förhoppningsvis vakna till liv och återfå fokus innan det är för sent.

Träningen fungerar ok, även om jag även där har börjat sacka lite. Visst, jag får gjort mina pass och de flesta är faktiskt fortfarande intensiva och tuffa. Men jag känner att jag börjar bli lat och träningspass över 30min känns inte alls inspirerande eller lockande.

Maten sköter jag också ok, även om det inte är helt optimalt. Kanske lite mer kolhydrater än tänkt, framför allt cardio- och vilodagar, och inte fullt så mycket protein som jag skulle önska. Men i det stora hela kunde det vara mycket värre.

Det är sockret som är min bov, helt klart. När jag bara har rätt sinnesstämning kan jag älska att plåga mig själv, utsätta mig för frestelser, för jag vet att jag med min envishet övervinner sockersuget. Men jag är dessvärre inte i den sinnesstämningen just nu. Jag övervinner inte suget, det har helt kopplat greppet om mig.

Det blir till att fokusera på de mentala bitarna några dagar för att hitta tillbaka till det jag verkligen vill och för att återfå fokus…

fokus, motivation, socker, tankar,
Hade lite köttfärs och tortillabröd i frysen, så vad passade då bättre än att släng ihop en tacotårta till middag idag? Eller tacotårta och tacotårta, liknade mest en rund lasagne. Gott var det hur som helst! Hade bråttom till tåget så fick kasta i mig... Synd på god mat.
 
 
Tacotårta (3-4 port)
 
Köttfärslager:
3 tortillas, köpta eller hemmagjorda
500g nötfärs
1 påse tacokrydda eller egen tacokryddblandning
1 hackad rödlök
400g krossade tomater
1/2 burk majs
 
Ostsås:
5 äggvitor

3 dl keso
2 msk mjölk
1/2 burk majs
salt, peppar, lite chili-krydda

Fräs lök och köttfärs i lite olja, krydda med tacokryddan. Tillsätt krossade tomater och låt koka ihop till en sås. Mixa alla ingredienser till ostsåsen. Varva tortillabröd, köttfärs, majs och ostsås i en form med löstagbarkant. Köttfärs och ostlager på toppen. In i ugnen, 175 grader i ca 25 min.
Servera med guacomole och en sallad.
 
 
avocado, dagens middag, tacos,
All tvätt tvättad och huset städat. Medan dottern sov middag fick jag gjort mitt cardiopass. Idag blev det "The Shedder" från Nike-appen och jag höll tummarna för att mitt knä skulle hålla. Kändes helt ok idag, tack och lov!
 
 
 
Nu blir det dusch, lite mellanmål innan det är dags att hämta stora killen på dagis. Sen snabbpackning inför min lilla tripp till Skåne. Makens och mitt schema överlappar lite idag, så jag håller verkligen tummarna för att det inte är trafikstockning på väg 40 när han är på väg hem. Inte sugen på att missa tåget...
 
cardio, dagens träning, nike, träningspass,
 
Inget vidare styrkepass idag, men det kompenserades lite grann av en rask barnvagnspromenad till affären. När jag kom hem låg två tidningar och väntade på mig i brevlådan! Läge att krypa upp i fåtöljen med en kopp grönt te och middagslur på dottern - måndagslyx!
 
 
 
dagens träning, egentid, promenad, träningspass,
Det blev lite antiklimax med mitt styrkepass idag. Var taggad till tusen och har bestämt mig för att dela upp kroppen på ben, armar/rygg, axlar/bröst/mage. Idag var det således dags för benpass.
 
Dagens (planerade) pass:
- Enbensböj
- Bred benböj
- Skridskosteg
- Djupa utfallssteg
- Knälyft i komb med utfall bakåt
- Benböj åt sidan
3x15 på samtliga.
 
 
MEN, redan efter enbensböjen protesterade mitt högerknä. Får sådan där ilande smärta varje gång jag böjer benet och då kändes det inte så kul att fortsätta med resten. Kom helt av mig och det blev inte mer... Hm... Kanske inte så lyckat. Får se hur cardion känns imorgon, annars blir det att tänka om lite på träningsupplägget tror jag.
 
Nu sitter jag med min första proteinshake (som om det behövdes efter dagens pass!?!), men jag var ju tvungen att smaka. Tjena vad sött! Och trögflytande... Lite mer vatten nästa gång och bara till att svepa. Man vänjer sig säkert! :)
 
 
 
ben, dagens träning, proteinpulver, skada, styrka, styrketräning, träningspass,
Åh, vad det är dåligt med matinspiration för tillfället! Hittar ingenting alls jag är sugen på. Och dessutom är sonen lite kinkig med maten för tillfället så det blir till att gå tillbaka till barnvänlig mat och göra de så träningsanpassade som möjligt för egen del.
 
Veckan som kommer innebär bl a ett heldags-möte på annan ort för min del samt en middagsbjudning. I övrigt är det mycket hemmaplan som gäller vilket underlättar för både mat och träning. Fortsätter med samma träningsupplägg som förra veckan (3xstyrka och 2xcardio) men funderar på att dela upp kroppen på olika styrkedagar. Framför allt känner knäna sig trötta då benen får jobba ordentligt på alla veckans pass.
 
Veckans fokus:
- Dela upp kroppen på olika styrkedagar och köra HÅRT dessa dagar
- Prioritera min sömn framför allt annat jag ägnar mig åt på kvällarna, i säng senast 22 varje kväll!
- Droppa sötsuget - 5 dagars total sockerförbud
 
Veckans planering ser ut såhär:
(klicka för större)
 
 

Idag har varit en ganska slapp dag, inga måsten. Efter mitt förmiddagspass åkte hela familjen till Frölunda Torg, åt en god räksallad på Café Bagaren och jag fick bl a köpt lite proteinpulver på MM Sports. Tänkte det kunde vara bra om jag ska skärpa till mig lite.

Men idag är det lördag så då tänker jag inte på det. Jag har verkligen fått dille på Pimpim-båtar! Sådana och en liten paket Riesen blev mitt lördagsgodis även denna vecka! Ska avnjutas nu till senaste Spiderman-filmen... :)

Äntligen har jag tagit itu med bloggdesignen. Det har tagit några kvällar, men nu börjar den mer och mer formas till något som jag vill. Det finns fortfarande en del att fixa med, men den är tillräckligt bra för att lägga upp!
 
Så, vad tycks?! :)
 
 
blogg, design,
Ett tungt styrkepass idag med flera kombinerade övningar, lär kännas i kroppen imorgon.
 
Dagens pass:
- smala benböj + axelpress
- höftlyft + lårcurl på boll
- breda benböj + drag till hakan
- bröstpress på boll
- marklyft + smal rodd
- 45 sek plankan
10 reps, 3 set.
 
Total tid: 26min.
Genomsnittlig puls: 122 slag/min (ca 60%)
 
dagens träning, styrka, träningspass,
Igår var det återigen dags för en liten form-koll, bara vägning dock. Jag har varit otroligt sötsugen hela veckan och har inte hållt min kostplanering helt och hållet. Hade därför inte allt för stora förhoppningar på vågen. Men jag fortsätter neråt, -0,3kg. Bara lite lite, men ändå. :)
 
Men det är dags att steppa upp tempot lite om jag ska nå januarimålet. Fortfarande 1,4kg kvar, på två veckor! Skärpning!
 
 
 
formcheck, före efter,
Lördagmorgon och jag väcktes av ett gällt "PAPPA!" från sonens rum vid 6.30. Och eftersom det var pappas sovmorgon idag var det bara att pallra sig upp, lägga sig i sonens säng och försöka övertyga honom om att det fortfarande var natt och att vi var tvugna att sova lite till... Hade dock ingen större framgång, så efter en halvtimme var det bara att gilla läget och gå upp och fixa frukost.
 
Jag har kommit in i en lite haltande dygnsrytm. Jag har svårt att komma i säng på kvällen, trots att jag kan vara jättetrött, och när jag väl lägger mig har jag svårt att somna. Även nätter då barnen inte avbryter sömnen vaknar jag själv till då och då. Jag har ett stort sömnbehov och nu när jag tränar planerat känns sömnen extra viktigt. Det är irriterande! Jag måste helt enkelt försöka komma i säng i tid, redan när jag börjar bli trött vid 21.30-tiden (och INTE 23.30 som de senaste veckorna). Dagarna börjar ju vid 6-snåret (ibland redan vid 5), vare sig man vill eller inte...
 
motivation, sova, trött,
Åh, vad jag längtade till dagens pass. Det var så härligt jobbigt och svettigt sist och jag kände för en ordentlig genomkörare såhär på fredag förmiddag. Då kan man liksom börja helgen med gott samvete! :)
 
Repris på onsdagens intervallpass, från ett bättre du. Burpees, benböj med hopp, step up på stol, jumping jacks och höga knän. Plankan mellan varje övning. Suger härligt i benen och svetten droppar verkligen ner på golvet! 
 
Total tid: ca 28 min.
Genomsnittlig puls: 166 slag/min (ca 80%)
 
 
ben, cardio, dagens träning, intervaller, planka, puls, pulsklocka,

Vi firar, vi firar!! Maken har haft tenta idag och det blev extra smaskig mellanmålsfika idag för att fira. Årets första semla! Inte en hel dock, så lite ståndsmässig var jag allt. :)

Jag vet, det ingick inte riktigt i veckoplanen och lär visa sig vid invägning imorgon. Men men, medvetet val så det känns ändå helt ok.

Idag var jag laddad för träning. Kom i säng i tid igår och kände mig därför utvilad även om dottern väckte mig vid 5-snåret. Tyckte att styrkepasset jag körde i tisdags var så bra, så det fick bli en repris på det.
 
Kl 9.15 har blivit veckans träningsstid, precis när vi kommit hem efter ha lämnat sonen på dagis. Så också idag. Dottern brukar normalt lägga sig då, men idag ville hon annorlunda och fick titta på medan jag tränade. En filt, massa leksaker och lite tjo och tjim från mig så gick det kanon. :)
 
barn, dagens träning, planering,

För att ge maken lite pluggro här hemma tog jag med dottern till Frölunda Torg en sväng. Är i stort behov av sport-bh, fick en i julklapp men resten är hur gamla och förbrukade som helst.

Hade ett presentkort på Change och gav därför dem en chans. Vanliga underkläder - toppen! Men sport-bh? Spontant föredrar jag (utan vidare belägg) typ Nike, Stay in Place etc. De hade kampanj, vid köp av sport-bh fick man trosa på köpet. Och jäklar vad den sitter, sport-bh:n. Brösten hade inte en chans att röra sig en millimeter nr jag provhoppade i provrummet. Blir spännande att se vad den går för på nästa pass!

En läcker Nike-bh från Stadium blev det också, så nu kan jag börja rensa ut det gamla ur garderoben!! :)

Idag var ingen bra dag för träning. Dålig och avbruten sömn i natt, följt av tidig morgon. Men med inställningen "det känns bättre när jag är igång" körde jag Casalls T.O.D "Strech it out".

Det kändes inte bättre bär jag väl kom igång så det blev ett halvdant pass. Men jag blev fysiskt trött och svettig, så lite nytta gjorde det allt.

Och vad som verkligen kändes bättre var att se att träning ger resultat. Armar och axlar per dagens datum (innan träning).

Dagens styrkepass avklarat. Tungt så att mjölksyran sprutade i slutet, härligt!
 
Dagens pass:
- benböj m hantlar
- höftlyft på boll
- breda benböj med hantlar
- armhävningar
- dips på bänk
- hantelrodd på bänk
- rygglyft
- plankan
10 reps, 3 set. Plankan 3x45 sek.
 
Total tid: 27 min.
 
dagens träning,
Trött, tröttare, tröttast... Så känns det verkligen idag. En stökig natt med avbruten sömn följt av en heldag med barnen inne i stan. Idag lek hos sonens bästa kompis och därefter ett besök på Alfons Åbergs Kulturhus. Gårdagens intervallpass har nog också satt sina spår för jag känner mig helt matt både i kroppen och huvudet
Skjuter därför på dagens träningspass till imorgon. 
 
Tänkte dock hoppa på PoWorkouts ABS WEEK WORKOUT CHALLENGE som startar idag. Dagens utmaning är 10 reversed crunches, med fokus på vilka muskler som verkligen jobbar. Känns överkomligt innan läggdags.
 
Först blir det filmkväll med maken i soffan, "Snabba Cash II". Och lite keso med kanelstekta äpplen till det... Mums!
 
poworkout,
Såhär ser nästa vecka ut, 5 dagars träning uppdelat på 3 styrkepass och 2 intervallpass. Maken börjar äntligen blir lite sugen på att komma igång igen och föreslog precis gemensamma morgonpromenader, inte mig emot. Men vi får väl se om de blir av. Jag har min träning inplanerad - morgonpromenaderna får bli på hans initiativ... :)
 
Veckans fokus:
- Dricka mer vatten
- Använda pulsklocka
- En lite lugnare fri-dag denna vecka... :)
 
(klicka för större)
 
kostdagbok, planering, schema,
Jobbigt, svettigt och otroligt skönt, så här efteråt! Lär nog kännas i benen imorgon... Hittade på den här fantastiska bloggen.
 
Dagens pass (intervall):
3 min uppvärmning (höga knän, jogg på stället, hälkickar etc)
- 10 burpees
- 15 benböj med hopp
- 20 explosiva step up på stol (20 per ben)
- 25 jumping jacks
- 30 höga knän (30 per ben)
 
Mellan varje övning 45 sek planka, växelvis vanlig och sidoplanka.
Alltsammans 3 varv.
 
Total tid: 30 min ganska exakt.
 
dagens träning,
Imorse fick jag en välbehövlig sovmorgon, tackar tackar. Dotterns sömn har strulat de senaste dagarna och hon har haft svårt att komma till ro vid eftermiddagsluren hur trött hon än varit. I natt vaknade hon vid halv tolv och det var samma sak då... Höll på att lägga om och lägga om i ca 40 min innan hon till slut somnade. Vi har varit förskonade hittills med bra nätter och superenkla läggningar, så därför känns detta lite småjobbigt. Ingen katastrof, jag vet - men heller inte helt optimalt för sömn och vila när man satsar på att komma iform.
 
Mitt planerade intervallpass imorse utgick därför. Istället drog jag mig som sagt i sängen och åt frukost först vid 9.45-tiden. Herregud, när hände det senast?! Fick bli ett kombinerat frukost- och förmiddagsmellanmål.
 
 
Frukost: en tallrik havregrynsgröt med kanel, osötat äppelmos och lättmjölk, 2 ägg, några klyftor apelsin och blodapelsin, en latte och ett glas vatten.
 
Sen drog hela familjen till isbanan och maken försökte lära sonen åka skridskor. Superhärlig vinterdag och solen tittade fram emellanåt. Eftermiddag var desto slappare, med lite mys, lek och krypövningar framför brasan. Nu är barnen precis lagda och jag väntar på att middagen ska lägga sig i magen så jag kan köra mitt intervallpass.
 
dagens frukost,
Hej hej lördag - äntligen! Redan förra helgen bestämde vi vad vi skulle äta idag; hemgjord pizza och hemgjord lakritsglass. Rödvin och lite lördaggodis utöver det... Mums, har varit en riktigt smaskig dag! Ser redan fram emot nästa lördag... :)
 
Nu filmtajm, "Taken 2".
 
 
dagens middag,
Flaggade för maken redan igår att jag hade uppskattat en timmes barnfri tid idag för att få ro att köra ett ordentligt träningspass. Kl 9 stod jag ombytt och klar på min träningsmatta i hallen. Det blev ett bra styrkepass, med betydligt tyngre vikter än jag brukar köra - nöjd!
 
Dagens pass:
3 min uppvärmning (höga knän, jogg på stället, hälkickar)
- benböj m hantlar (2x9kg)
- höftlyft på boll
- baksida lår på boll
- rodd på bänk (9kg)
- omvända flyes (2x4kg)
- bröstpress på boll (2x9kg)
- rygglyft
- axelpress (2x9kg)
Varje övning 12 reps x 3 set.
 
Total tid 41min 20 sek.
 
 
 
dagens träning,
Jag är lite sugen på kettlebells. Har i och för sig testat det på gymmet, med PT, och var då inte överdrivet imponerad av varken redskapet eller resultatet. Tyckte det var lite svårt att få till knycken i höften som tydligen ska genomsyra denna träningsform. Men det verkar ju vara träningsredskapet med stort T just för tillfället så nog borde väl även jag kunna lära mig använda det effektivt?!
 
Hur som helst, jag gillar ju träningsredskap i alla dess former så en sådan här färgglad liten 12kg-rackare hade gärna fått flytta in hos mig.
 
redskap,
Fredag och dags för formcheck. Har blivit lite mer kolhydrater än tänkt denna vecka, så gissar på att kroppen håller en del vätska. Positiva resultat ändå. Målet för januari är ner till 68kg (-2kg för månaden) - det slutliga målet på 66kg (-8kg totalt) ska nås senast den 1 april. Beroende på hur jag lyckats forma om kroppen får vi se om vi sätter upp ett nytt reviderat vikt-/formmål eller om målet blir "stay fit"! :)
 
Så här ser framstegen ut hittills i alla fall:
 
 
formcheck, före efter,
Idag stod det intervaller på schemat och så blev det också. Körde ett pass som jag hittade på Olga Rönnbergs blogg (kanonbra träningsblogg för övrigt, rekommenderas varmt!). Kort, effektivt och flåsigt - helt i min smak!
 
Cirkel:
- burpee
- plankrodd
- armhävning
- benböj
- axelpress
- 1 minut av: 300 m sprint om du är utomhus/1 min snabbt på valfri cardiomaskin om du är på gymmet/hemma eller 1 min hopprep om du inte har tillgång till cardioutrustning
 
Körde 10 varv, kort vila efter varv 5, 7 och 8.
Totalt 21 min 30 sek, inkl 2 min uppvärmning på hopprep.
 
Jag har inte tillgång till någon cardiomaskin hemma, så det blev hopprep för min del. Och övriga övningar med 4kg hantlar.
 
dagens träning, mammafitness,
Såg ni den miniserien på TV4? Oväntat bra faktiskt, och framför allt lite rolig! Mer sånt... Har någon slags hatkärlek till Morberg. Å ena sidan tycker jag han är otroligt osympatisk, dryg och sliskig. Å andra sidan har han något som fänglsar en. Richard Ulfsäter däremot var ju klockren i Eddie-rollen. :)
 
Kolla in alla tre avsnitten på TV4 Play.
 
 
 

Sista dagen på jullovet för sonen och det blev ett besök på Universeum med bästa kompisen inkl mamma och lillebror. Inte sådär jätteovanligt i och för sig, vi har hållt till där var och varannan dagisledig måndag hela hösten!

Vi var helt färdiga när vi kom hem, jag och barnen... Direktplacering i köket för att göra middag och sen läggdags för barnen.

Hade ingen träning inbokad idag, men kände mig inte så mör i kroppen från gårdagens pass som jag befarat så det blev ett skutt från nattning direkt i träningskläderna och ett cardio-pass. Idag testade jag Casalls T.O.D-app, men på en för mig lite mer human nivå ("Strech it out"). Jättejobbigt det med, men på ett gött sätt!

Så nu blir det sängen med ett nöjt leende på läpparna. :)

 

Har precis kladdat ner nästa veckas motions- och kostplan. Hade svårt att hitta på maträtter denna vecka, ingen inspiration alls. Hamnade på arlas hemsida och fick leta runt som en tok där efter något jag kände för.
 
Det vankas tre uteluncher denna vecka, hmm. Alltid lite extra knepigt, men med rätt mindset ska det gå. Tufft träningsschema inplanerat för att ta revansch efter denna vecka, så det gäller att jag håller mig frisk.
 
Veckans utmaning:
- Smarta och medvetna val vid uteluncherna
- Sockfria dagar (lördag undantaget)
- Tillräcklig vattenkonsumtion (som vanligt)
 
(klicka för större)
 
 
kostdagbok, planering, schema,
... precis så kändes det efter dagens träningspass. Har haft ont i halsen i veckan och det har därför inte blivit något av de inplanerade passen, vilket så klart suger. Kom ut på en lång promenad en kväll, men eftersom maken tentapluggar har jag bara tid efter barnens läggning och då är det mörkt och kusligt ute. Kände mig mest lite smårädd hela tiden när jag gick...
 
Har laddat ner Nike Training-appen till telefonen och körde idag ett av passen där. Optimist som jag är (och en ganska grov missbedömning av formen efter 2,5 veckas vila från ordentliga träningspass) tyckte jag att ett styrke-pass på nivån Advanced kunde passa (närmare bestämt "Gladiator"). Jag menar hur jobbigt kan ett träningspass i en app vara, och jag tränade ju på rätt bra innan jul. Jo men visst! Pissjobbigt, verkligen! Inte en chans att jag orkade med fullt ut, fick justera övningarna allt eftersom orken tröt. Och det var både spagettiben och -armar när det ÄNTLIGEN var över 45 min senare... Men, absolut en app att rekommendera, för en ordentlig genomkörare var det allt! Och jag lär ha träningsverk imorgon, tror det blir en vilodag då... :)
 
dagens träning, nike,
Jag ska ju läsa två kurser inom foto nu i vår, samtidigt som jag är föräldrarledig. Därmed kommer jag att damma av mitt tidigare fotointresse vilket ska bli jättekul! Och med det kom också tankarna på att uppgradera min nu något föråldrade fotoutrustning.
 
Jag kom på den briljanta idéen att använda detta som min belöning för varje delmål jag når. Ett nytt objektiv och en blixt efter vardera 2 kg minskning, samt ett nytt kamerahus när jag når det slutliga målet på 66kg. Perfekt - en riktigt bra morot att kämpa på och ingen belöning som får bakslag på själva formen!
 
Nackdelen var bara att när jag var nere på Scandinavian Photo i lördags för att förvärva min första belöning (ett 50mm/1,4G objektiv, som på min nuvarande Nikon D60-kamera kommer fungera som ett 75mm-objektiv) fick jag mig en tankeställare vad gäller vilket kamerahus det kommer bli i slutändan. Valet har stått mellan Nikon D7000 (billigare, enklare men säkert fullt tillräckligt just nu) och en D600 (mer att växa i, men också lite dyrare, framför allt objektiven till denna). Efter lite grubblande landade jag i att ta steget till D600, en fullformatare. Och då vändes liksom hela min plan upp och ner. Plötsligt kom jag hem med nytt kamerahus, ett helt annat objektiv (85mm/1,8G) och en massa massa annat lull lull. Hmmm, så mycket för den briljanta belöningsplanen.
 
Det kändes ju inte helt rätt i just träningsmotivationsyftet så för att plåga mig lite kom jag överens med mig själv att jag inte fick packa upp kameran innan jag hade någon ny bra belöningsplan. Och nu har jag det!
 
Jag får inte börja fingra och plåta med kameran förrän jag gjort dagens planerade träningspass. Det innebär att de dagar det står träning på schemat är det först det som gäller, därefter får jag leka med kameran! Vilodagar är det dock fritt fram. Helt ok faktiskt! Och med tanke på att det är lite snålt med ljus nu på vinterhalvåret lutar det åt MYCKET morgon och förmiddagsträning, haha!
 
Sen har jag fortfarande lite fotoprylar kvar som jag vill ha (blixt och fler objektiv för fullformatare) så när jag når det slutliga målet ska jag nog kunna belöna mig ordentligt ändå! :)
 
 
Här ligger den och bara väntar på att få packas upp! Och snart så, nu är det på med träningskläderna.
 
belöning, foto, kamera, motivation,
Fick tummen ur och städade ut julen i morse. Så himla skönt! Missförstå mig inte, jag älskar julen och att få plocka fram adventsstjärnor, sätta upp och klä granen samt tomtepynt är en av årets höjdpunkter! Men lika härligt som det är att plocka fram grejerna i början av december, lika skönt är det att städa undan i januari.
 
Så nu är det dags för tomtarna att gå i ide... Natti natti, ses om sisådär 10,5 månad.
 
jul, städning,

Fredag idag och dags för veckans form-check. Jag vägde mig ju i tisdags men det var inte på hemmavågen, så det var allt lite nervöst idag.

En massa vatten och några dagars bättre kosthållning resulterade i... 70.0! Jippi! Klarade inte riktigt målet per den 30/12 men fyra dagar senare, det får anses vara fullt godkänt! :)

Nu är jag på väg till kalas ett av två denna månad. Otroligt sötsugen, så beslutet med inga förbud utan äta måttligt av vad som bjuds känns extra bra. :)

Vad tråkigt det känns att redan första dagen på Januaris planering tvingas ställa in träningen... Vaknade med ont i halsen och valde därför att skjuta upp morgonträningen till senare på dagen. Tyvärr verkar det inte släppa så det är bara att gilla läget och ta det lugnt. Typiskt!! Var precis likadant när jag började kick-starten i november.

Mannen har suttit och pluggar hela dagen så det har inte ens funnits utrymme för en promenad. Får se om jag tar mig ut en liten sväng efter barnen lagt sig.

Här har vi då årets första vecka i kost och motion. Fyra inbokade träningspass, 3 styrkepass och ett cardio. Maten blir en kombo av vad som finns i frysen och snabblagade rätter. Det ska bli spännande att ge testa lågkolhydrat tortilla till tacosen på söndag! :)
 
Veckans fokus
- dricka mycket vatten så jag blir av med alla kolhydrater efter julhelgen
- avsockring!
- inte frångå schemat
 
 
kostdagbok, planering, schema,
Det blir till att göra en rivstart för att komma igång ordentligt på det nya året.
 
Månadens förutsättningar
Vad jag i nuläget vet innebär månaden två kalas och en middagsbjudning. Ev även en finmiddag ute på restaurang. Runt den 25/1 börjar jag läsa två distanskurser, men jag tror inte detta kommer påverka möjlig träningstid nämnvärt. Precis som tidigare går sonen bara på förskolan 3 dagar/vecka, vilket kräver noggrann planering av kost och träning.
 
Träning
Jag vill fortsätta fokusera på förbränningsträning. För min del kommer det att innebära styrketräning för hela kroppen i cirkelform, med pulshöjande inslag för att hålla hög intensitet, 3 gånger i veckan. Målet är ca 40 min för dessa pass. Detta kommer kompletteras av ca 20 min intensiv cardio-träning 2 gånger/vecka.
 
Kosten
Jag forsätter kombinera mina kostprogram från World of Shape och MammaFitness. Det blir färre kolhydrater andra halvan av dagen, inga kolisar till lunch och middag om cardiodag - lite grann (typ 70g) till lunch om styrkedag. Detta innefattar dock inte målen i direkt anslutning till träning, om dessa infaller på eftermiddagen. Vid kalasen och middagarna får jag äta vad som bjuds, men med sunt förnuft. Jag är dålig på att få i mig tillräckligt med vätska, så detta måste jag bli bättre på!
 
Januaris mål
- träna 5 dagar i veckan; 3 styrkepass och 2 cardiopass
- strikt kost i veckan, lite friare på helgen inkl en ätardag (inom rimliga gränser)
- fortsätta pausen med att införa kosten i ShapeUp-appen och lita på ögonmåttet
- fortsätta göra detaljerad veckoplanering både vad gäller kost och träning
- dricka myyyyycket mer vatten, minst 6 stora glas/dag
- minska 2,7kg
 
Äntligen hemma!! Åh, vad skönt det var att komma in genom dörren! Det har varit en härlig tid med familjerna, men lite väl länge hemifrån. Totalt blev det 11 dagar och det låter kanske inte så mycket, men är man van att sköta sig själv blir det lätt att man går ovanpå varandra när man bor i gästsäng och med alla tillhörigheter i resväska.
 
Nu är det nytt år och nya möjligheter! Ska sätta mig ner och göra både en övergripande plan för januaris mål samt en kost-/motionsplan för årets första vecka. Det ska bli såå skönt att komma tillbaka till rutinerna igen!
 
Tiden hemmifrån kan sammanfattas ganska kort; det började bra, men gick utför på slutet. :) Jag behöll fokus första 5 dagarna med några raska promenader, ett pankpass och ett ordentligt träningspass. Sen blev det middag på middag, fika på fika, vin, öl, lite fler middagar, chips (som jag inte ens är så förtjust i annars), choklad och godis och glass. Och lite fika till... Puh... Nu känner jag mig svullen om något, och byxorna sitter tight!
 
Men om man ska hitta något positivt i det hela, vågen (70,7) visade ändå -0,2kg sedan 21/12. Även om jag inte nådde mitt decembermål (70kg) så har jag i alla fall inte gått upp något under jul- och nyårshelgen...